21.1.2016
Kakussa on 25 kananmunaa, tavallisia sokerikakkupohjia. Kakkupohjat teen ilman leivinjauhetta siten, että lämmitän kananmunat kuumassa vedessä. Mielestäni pohjista tulee ilman leivinjauhetta jotenkin tiiviimpiä, leivinjauheella `höttöisiä ´. Kuulin tämän kerran eräästä leivontaohjelmasta ja siitä asti olen vatkannut vain lämpimiä kananmunia 🙂 Aineksien suhde on aina sama: kuppi kaikkia aineksia (jauhot+sokeri+kananmunat, ripaus vaniljasokeria ).
Kakkupohjat valmistan käyttämällä Stäedlerin isoa neliön mallista reunavuokaa, mittaan sen Tupperwaren suorakaiteen malliseen kakkukupuun sopivaksi. Sitten laitan reunat uuninpellille, jossa on leivinpaperi alla. Koska taikina saattaa joskus pursuta alareunoista, sivelen ne juuri ennen taikinan kaatamista ohuesti voilla, siten taikina pysyy reunojen sisällä. Yhteen paistoon käytän 5 munan taikinaa, lopputulema on, että pohjan voi vielä puolittaa riippuen siitä haluaako paksuja vai ohuita, ja miten on uunissa kohonneet. Jos kohoaa hyvin, tarvitaan tällaiseen kakkuun vain 15 kananmunaa. Minulla tuli hieman hävikkiä, kun leivoin varmuuden vuoksi 6x kertaa 5 munaa (lopuista kokosin toisen kakun.)
Lopullisen kakun kokoan samaan vuokaan, jossa se on paistettu. Tässä kakussa tarvittiin lisäksi lisäreunaa korotukseksi, koska ylimmäinen kerros kohosi reunojen yli.
Täytteenä on Kinuskikissan Vadelmatäytettä 2,5x ja valkosuklaa vaniljatäyte 1,5 x siten että vadelmaa on kahdessa ja suklaa yhdessä, neljä pohjaa. Kostutus vaniljamaidolla.
Vadelmatäyte 2,5x
3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
300 g suomalaisia vadelmia
4 rkl vaniljakreemijauhetta
Valkosuklaa vaniljatäyte 1,5 x
2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vauva on tehty valmiilla silikonimuotilla (tosi helppo), pursotuksissa kolmea erilaista tyllaa, pursotuskerman menekki on noin 7dl (vispikermaa). Sokerimassan marmorointiväritys ei näy kuvassa hyvin…
Kaikki koristeet on lopuksi sävytetty helmiäiskakkuspraylla, joka edelleen on suosikkini 🙂
Mietin, olisiko sokerimassasta tehdyt perhoset kannattanut laittaa kermavaahdon päälle vasta juuri ennen tarjoilua? Nyt näyttää siltä, että ne olivat pehmenneet…
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hei mari-johanna, kiitos palautteesta, mielelläni opettelen säännöt hyvin 🙂 Se tekee minullekin hyvää, koska olen välillä vähän boheemi ainesten suhteen ja teen fiilis-pohjalta maistellen makuja 🙂 Tarkensin vielä pohjien leipomistapaani.