Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo seurakuntalainen

Nimiäiskakku

21.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_nimiäiskakku_600x600.jpg

Kakussa on 25 kananmunaa, tavallisia sokerikakkupohjia. Kakkupohjat teen ilman leivinjauhetta siten, että lämmitän kananmunat kuumassa vedessä. Mielestäni pohjista tulee ilman leivinjauhetta jotenkin tiiviimpiä, leivinjauheella `höttöisiä ´. Kuulin tämän kerran eräästä leivontaohjelmasta ja siitä asti olen vatkannut vain lämpimiä kananmunia 🙂 Aineksien suhde on aina sama: kuppi kaikkia aineksia (jauhot+sokeri+kananmunat, ripaus vaniljasokeria ).
Kakkupohjat valmistan käyttämällä Stäedlerin isoa neliön mallista reunavuokaa, mittaan sen Tupperwaren suorakaiteen malliseen kakkukupuun sopivaksi. Sitten laitan reunat uuninpellille, jossa on leivinpaperi alla. Koska taikina saattaa joskus pursuta alareunoista, sivelen ne juuri ennen taikinan kaatamista ohuesti voilla, siten taikina pysyy reunojen sisällä. Yhteen paistoon käytän 5 munan taikinaa, lopputulema on, että pohjan voi vielä puolittaa riippuen siitä haluaako paksuja vai ohuita, ja miten on uunissa kohonneet. Jos kohoaa hyvin, tarvitaan tällaiseen kakkuun vain 15 kananmunaa. Minulla tuli hieman hävikkiä, kun leivoin varmuuden vuoksi 6x kertaa 5 munaa (lopuista kokosin toisen kakun.)
Lopullisen kakun kokoan samaan vuokaan, jossa se on paistettu. Tässä kakussa tarvittiin lisäksi lisäreunaa korotukseksi, koska ylimmäinen kerros kohosi reunojen yli.

Täytteenä on Kinuskikissan Vadelmatäytettä 2,5x ja valkosuklaa vaniljatäyte 1,5 x siten että vadelmaa on kahdessa ja suklaa yhdessä, neljä pohjaa. Kostutus vaniljamaidolla.

Vadelmatäyte 2,5x

3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
300 g suomalaisia vadelmia
4 rkl vaniljakreemijauhetta

Valkosuklaa vaniljatäyte 1,5 x

2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vauva on tehty valmiilla silikonimuotilla (tosi helppo), pursotuksissa kolmea erilaista tyllaa, pursotuskerman menekki on noin 7dl (vispikermaa). Sokerimassan marmorointiväritys ei näy kuvassa hyvin…
Kaikki koristeet on lopuksi sävytetty helmiäiskakkuspraylla, joka edelleen on suosikkini 🙂

Mietin, olisiko sokerimassasta tehdyt perhoset kannattanut laittaa kermavaahdon päälle vasta juuri ennen tarjoilua? Nyt näyttää siltä, että ne olivat pehmenneet…

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_nimiäiskakku_400x400.jpgseurakuntalainenNimiäiskakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_venäläinen-silli_400x400.jpgseurakuntalainenVenäläinen silli
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_piparikuusimetsä_400x400.jpgseurakuntalainenPiparikuusimetsä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_seurakunnan-joulujuhlat_400x400.jpgseurakuntalainenJoulukuusikakku kinkkutäytteellä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_Kuva0218_400x400.jpgseurakuntalainen
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21738_syyskorikakku_400x400.jpgseurakuntalainenSyyslehtikorikakku
3

Kommentit (4)

seurakuntalainen
Kinuskileipomo seurakuntalainen
22.1.2016 16:01

Hei mari-johanna, kiitos palautteesta, mielelläni opettelen säännöt hyvin 🙂 Se tekee minullekin hyvää, koska olen välillä vähän boheemi ainesten suhteen ja teen fiilis-pohjalta maistellen makuja 🙂 Tarkensin vielä pohjien leipomistapaani.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.1.2016 14:01

Hei! Sinähän olit nopea! Kyllä se on erittäin hyvä. Pahoittelut aiheuttamastani lisävaivasta. Tuo leipomon ja gallerian ero on joskus hiuksen hieno. 🙂

seurakuntalainen
Kinuskileipomo seurakuntalainen
22.1.2016 11:54

Hei mari-johanna, nyt ohje on päivitetty. Onko nyt riittävän selkeä, vai puuttuuko jotain? 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.1.2016 07:53

Sinä olet kyllä varsinainen isojen kakkujen mestari! 🙂
Aivan upea ja hellyttävä kakku tämäkin pienen miehen tärkeään juhlaan.
Jäin pohtimaan tämän kohdalla galleria ja leipomon eroa että kummalle puolelle kuuluisi selvemmin.Tänne leipomoon kun ohjeet pyydetään linkittämään niin selkeinä resepteinä Aine luetteloineen että kuka tahansa voi ne tehdä.
Osittain olet toki niitä tässä antanutkin. 🙂
Joo minä olen myös kuullut tuosta munien lämmittämisestä kuumassa vedessä.En toki itse ole koskaan kokeillut vaan nostan munat aina huoneen lämpöön muutamia tunteja ennen vatkaamista. 🙂
Pohdit myös perhosten kohtaloa kakun päällä. Ehkä tässä juuri on käynyt niin, eli perhoset ovat ottaneet kosteutta kermavaahdosta. Tämä siis nyt vaan opiksi ja seuraavalla kerralla perhoset kakkuun vasta juuri ennen tarjoilua jos ne lepattavat kerman päällä. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa