19.8.2015
Pohja:
4 kananmunaa
4dl sokeria
200g rasvaa
2dl maitoa
6dl (vehnä)jauhoja
3tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon sulatettu rasva ja maito. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200′ n.15-20 min(uunista riippuen).
Kuorrute:
2dl vispikermaa
200g vaniljatuorejuustoa
2-3rkl sitruunamehua
1-2dl tomusokeria
mustikoita maun mukaan
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausta sitruunamehulla ja tomusokerilla(näillä voit säädellä päällisen makeutta oman maun mukaiseksi). Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päällä ja ripottele pinnalle tuoreita mustikoita.
Piirakkaan sopii erinomaisesti myös esim. tuoreet puolukat tai herukat. Kun tuoreita marjoja ei ole saatavilla teen itse piirakasta suklaisen version; päälle rouhittua tummaa-tai maitosuklaata, tai vaikkapa dajmrouhetta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tervetuloa joukkoon mukaan! Huomasin että olet uusi leipomon omistaja ja aloitit kivalta tarinalla ! Tässä sen huomaa että kyllä niistä epäonnistumisistakin aina jotain hyvää seuraa… vaikka entistä parempi piirakka. 🙂
Hienoa että huomasit osallistua vielä voimassa olevaan kisaankin. Olet liittänyt resepti vain mustikkatempaukseen ja ohjeissa sanotaan että liitä resepti myös johonkin toiseen kuten vaikka ”makeat piirakat” osioon.Tuskin homma siihen kaatuu mutta käy vielä muokkaamaan reseptiä senverran että se tulee liitettyä johonkin muuhunkin.Silloin on ohjeita ainakin noudatettu kirjaimellisesti!
Toivotan onnea piirakallesi kisaan! 🙂