Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Kevyet herkut,  Konvehdit ja makeiset,  Muuta makeaa Nähty 1284 kertaa
 
22.12.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIVegaaniset ja gluteiinittomat korvapuustikuulat


Joululla ei tietystikään tarvitse olla mitään tekemistä terveellisen ja kevyen herkuttelun kanssa, mutta jos joku haluaa ujuttaa konvehtirasioiden ja piparien lomaan myös niin sanottuja terveysherkkuja, tässä on oikein sopiva ja herkullinen resepti. Joulumausteet, kaneli, kardemumma ja inkivääri tuppaavat päätymään mukaan leivonnaisiin vuoden ympäri, mutta erityisesti jouluna on ihanaa leipoa jotain oikein kanelista. Nämä suupalat tavoittavat perinteisten korvapuustien makumaailman olematta kuitenkaan liian makeita. Resepti on peräsin Kotilieden nettisivuilla päivittyvästä Saran kotikolo -blogista täältä: https://sarankotikolo.blogspot.fi/2017/03/korvapuustipallerot-kikherneista.html. Kiinnostuin reseptistä, kun huomasin, että massan pääraaka-aineena käytetään kikherneitä. Käytän kikherneitä paljon ruoanlaitossa ja ne ovatkin yksi suosikkiproteiininlähteistäni, mutta niiden käyttäminen makeissa korvapuustipalleroissa kuulosti hieman vieraalta, joten pitihän sitä testata. Lopputulos oli todella maistuva, ehkä hieman ”terveellisen makuinen”, mutta omaan suuhuni ei lainkaan hullumpi!

1 tlk (n.230g)  kypsiä kikherneitä
2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
5-8 rkl kaurahiutaleita
3 rkl kookosöljyä
2 rkl psylliumia
1 rkl (ceylonin) kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
1-2 tl kardemummaa
0,5 tl inkiväärijauhetta
3 rkl vaahterasiirappia
1 rkl (kookos)sokeria

Halutessasi päälle: kanelia ja kardemummaa

Valuta ja huuhtele kikherneet huolellisesti. Sulata kookosöljy. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Tämän voi tehdä myös esim. monitoimikoneella. Laita aluksi mukaan vain 4-5 rkl kaurahiutaleita ja lisää tarpeen mukaan siten, että saat helposti muotoiltavan massan.

Laita massa hetkeksi jääkaappiin.

Pyörittele massasta pieniä palloja. Voit öljytä kädet kookosöljyllä, jos se helpottaa massan tarttumista käsiin.

Halutessasi voit vielä pyöritellä korvapuustikuulia kanelissa, kardemummassa tai niiden seoksessa.