22.12.2017
1 tlk (n.230g) kypsiä kikherneitä
2 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
5-8 rkl kaurahiutaleita
3 rkl kookosöljyä
2 rkl psylliumia
1 rkl (ceylonin) kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
1-2 tl kardemummaa
0,5 tl inkiväärijauhetta
3 rkl vaahterasiirappia
1 rkl (kookos)sokeria
Halutessasi päälle: kanelia ja kardemummaa
Valuta ja huuhtele kikherneet huolellisesti. Sulata kookosöljy. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Tämän voi tehdä myös esim. monitoimikoneella. Laita aluksi mukaan vain 4-5 rkl kaurahiutaleita ja lisää tarpeen mukaan siten, että saat helposti muotoiltavan massan.
Laita massa hetkeksi jääkaappiin.
Pyörittele massasta pieniä palloja. Voit öljytä kädet kookosöljyllä, jos se helpottaa massan tarttumista käsiin.
Halutessasi voit vielä pyöritellä korvapuustikuulia kanelissa, kardemummassa tai niiden seoksessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kyllä moni vain joutuu aika tarkkaankin ottamaan huomioon terveystilanteensa myös jouluna. Tällöin tämä resepti ja nämä korvapuusteilta maistuvat terveysherkut, ”suklaiset” kuulat, ovat varsinkin jouluherkuttelussa kullan arvoisia. Kiitos, että muistutat terveellisyydestä ja samalla tarjoat mainiota reseptiä terveelliseen herkutteluun! 🙂