6.1.2018
Kookoskinuski:
3 dl kookosmaitoa
3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
Valmista kinuski hyvissä ajoin, jotta se ehtii jäähtyä. Mielellään vaikka jo edellisenä päivänä.
Mittaa kookoskinuskin ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lieden lämpötilaa ja anna kinuskin poreilla miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes se sakenee. (Itselläni tähän meni noin 20 minuuttia, mutta riippuu varmasti lieden tehosta.) Tällä ohjeella saat aika reilun määrän kookoskinuskikastiketta. Itselläni ainakin jäi kastiketta hieman yli.
Suklaajäätelö:
(noin 1 litra)
1 dl aquafabaa eli säilykekikherneiden lientä
1 dl sokeria
1,5 dl kasvikermaa (käytin Alpron soijavispiä)
150g tummaa maidotonta suklaata (esim. Brunbergin tumma suklaa)
Lisäksi:
n. 75g suolapähkinöitä
kookoskinuskia (ohje yllä)
Vaahdota aquafaba sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää vaahdon joukkoon sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten ja jatka vatkaamista täydellä teholla, kunnes vaahto on kovaa. Tähän kuluu noin 5 minuuttia.
Rouhi puolet suklaasta ja sulata toinen puolikas. Vatkaa kasvikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä vaahdot keskenään kääntelemällä ne huolellisesti sekaisin. Lisää suklaarouhe.
Kaada noin puolet jäätelömassasta pakastuksen kestävään rasiaan. Valuta pinnalle kinuskikastiketta ja ripottele rouhittuja suolapähkinöitä. Kaada rasiaan loput jäätelömassasta ja valuta jälleen pinnalle kinuskikastiketta ja ripottele suolapähkinöitä. Pakasta jäätelöä vähintään kolme tuntia, mutta mielellään seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Bean! Mukavaa jos kokeilet!