23.7.2017
Pohja:
1/3 dl omenasosetta
1/2 dl rypsiöljyä
1,3 dl maustamatonta soijajogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1,3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria ( käytin 3/4 tl vaniljajauhetta)
Täyte:
2-3 raparperin vartta
muruseos:
1/3 dl maidotonta margariinia
1 dl vehnäjauhoja (laitoin noin 2/3 dl vehnäjauhoja ja 1/3 dl mantelijauhetta)
2/3 dl sokeria
(noin 1 rkl kanelisokeria)
Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja valmista muruseos sekoittamalla vehnäjauhot ja sokeri ja nyppimällä margariini niiden joukkoon.
Sekoita pohjan omenasose, rypsiöljy ja soijajogurtti kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele taikinan päälle raparperipalat ja muruseos. (ripottele vielä pinnalle halutessasi kanelisokeria.)
Paista 175 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Tarjoa piirakka lämpimänä tai kylmänä (vegaanisen) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos Maris! Murukerros tosiaan oli runsas ja parempi niin :)Lautaset ovat kirpputorilöytöjä. Kahta samanlaista ei ole, mutta onhan hauskempaa, kun jokaisella syöjällä on erilainen lautanen.