Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat Nähty 16908 kertaa
 
07.03.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIVegaaninen marjarahka


Tässä olisi nopea ja helppo vegaaninen jälkiruoka, joka vieläpä maistuu aivan taivaalliselle! Äidilläni on ollut tapana tehdä marjaista kermarahkaa, mutta vegaaniksi ryhdyttyäni en ole päässyt tuosta herkusta nauttimaan. Päätin siis kehitellä vastaavan vegaanisen version ja onneksi päätin 🙂 Rahka maistui lähes samalle kuin ei-vegaaninen esikuvansa, ehkä oikeastaan hieman paremmalle. Jälkkäriä pääsi maistamaan kaksi sekaania, joista molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että ainoa ero tavalliseen versioon oli se, että soijapohjaisessa versiossa maku oli pehmeämpi. Tämä kermaisen pehmeä ja marjainen rahkavaahto toimii toki hyvin jälkiruokana myös maitoallergikoille tai oikeastaan ihan kenelle vain!

2 dl soijavispiä  (esim. Alpro)
400g soijarahkaa (Alpro)
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
noin 400g (pakaste)marjoja (käytin mansikoita ja mustaherukoita)

Ota pakastemarjat hyvissä ajoin sulamaan. Valuta ylimääräinen neste pois siivilässä.

Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Lisää rahkaa vähän kerrallaan aina välissä vatkaten. Vatkaa joukkoon sitruunamehu.

Kääntele sulaneet ja valutetut marjat käsin rahkan joukkoon. Jos käytät tuoreita marjoja, voit pilkkoa ne pieniksi palasiksi ja murskata hieman esim. haarukalla, jotta marjoista irtoaa mehua, joka värjää rahkan.