9.6.2015
Täyte:
5 dl vettä
3 dl puuroriisiä
1 litra maitoa
1 1/2 tl suolaa
( 1 rkl voita)
Valmista puuro. Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa. Lisää suurimot ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää maito ja hauduta puuroa noin tunnin ajan tai kunnes se on paksuuntunut. Mausta suolalla ( ja lisää voi) ja anna jäähtyä.
Kuoritaikina:
2dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
5 1/2 dl ruissihtijauhoja tai 4 dl ruissihtijauhoja ja 1 1/2 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
2 dl kiehuvaa vettä
50g voita
Sekoita ainekset ja vaivaa notkeaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se yhtä suuriin osiin (n.25-30 kpl)
Kauli osat hyvin ohuiksi soikioiksi. Voit myös kaulia taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla ympyröitä ja kaulia ne sitten ohuemmiksi soikioiksi. Ripottele kuorten väliin jauhoja ja kokoa ne pinoksi. Taikinakuoret kannattaa peittää muovilla etteivät ne kuivu.
Täytä kuoret nostamalla kuorien keskelle keko puuroa. Rypytä kuorten reunat täytteen päälle. Paista piirakoita ilman leivinpaperia 250 asteessa noin 15 minuuttia
Kasta piirakat kuumaan vesi-voi seokseen tai voitele ne seoksella. Laita piirakat kulhoon ja peitä leivinpaperilla tai liinalla. Anna piirakoiden hautua pehmeiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Höh, nyt vasta huomasin, että olihan se kappale määrä tuolla mainittukin! Anteeksi huolimattomuuteni!