Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Valkosuklainen mansikka-limettikakku

20.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_WP_20150620_003_600x600.jpg

Ainekset:
Pohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
leivinjauhetta

kostuttamiseen:
maitoa
vaniljasokeria

täytteet:
n. 3/4 prk Valio maustettu rahka mansikka
n. 3/4 prk Valio maustettu rahka valkosuklaa-lime
3 dl vispikermaa
mansikoita
1/2 prk limecurdia
sokeria

pinnalle:
150g valkosuklaata
n. 0,5 dl vispikermaa

reunoille:
n. 4 dl valion mansikanmakuista kermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

koristeluun:
vadelmia
pensasmustikoita
sitruunamelissaa
marsipaaniruusuja

Valmista pohja. Riko kananmunat lasiin. Kaada toiseen saman kokoiseen lasiin yhtä paljon sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin vehnäjauhoja n. 3/4 kananmunien määrästä ja loput 1/4 perunajauhoja. Mittaa päälle vielä 1,5 tl leivinjauhetta. Kaada kananmunat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi pienissä erissä ja sekoita huolellisesti nuolijalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (20 cm). Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja leikkaa se kolmeen osaan.

Valmista täytteet. Vatkaa vispikerma kulhossa vaahdoksi ja jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan mansikkarahka ja toiseen valkosuklaa-limerahka. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä yhdelle pohjalle limecurd ja sen päälle valkosuklaa-limerahkatäyte. Nosta päälle toinen pohja ja levitä sille mansikkarahkatäyte. Ripottele päälle mansikanpaloja. Nosta päälle kolmas pohja.

Valmista pinnalle valkosuklaakuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa. Lämmitä kerma selvästi kättä lämpimämmäksi, ei kuitenkaan kiehuvaksi. Sekoita kerma suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdyttele kuorrutetta hetki ja levitä kakun pinnalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe. Pursota kakun reunoille. Koristele marjoilla, sitruunamelissalla ja marsipaaniruusuilla.

Kategoriat

KesäTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (1)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
21.6.2015 08:34

No joo,olet kyllä oikeassa,ettei helposta ja nopeasta ekana tule mieleen täytekakku! Niin tai näin,mutta olet tehnyt kauniin kakun.Söpö tulee minulla mieleen! Ja aineet sisällä kuulostavat siltä että varmasti on myös herkullinen! Nam! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa