Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen Nähty 3134 kertaa
 
02.04.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTISuklaamoussekakku


Kummitätini pyysi minulta kakun pääsiäiseksi ja mieleeni tuli tämä vegaaninen suklaamoussekakku, johon törmäsin jokin aika sitten Urbaani vegenda -blogissa. Kakun vegaanisuudelle ei ollut tarvetta, mutta resepti vaikutti niin hyvältä, että päätin uskaltaa leipoa kakun myös sekaaniseurueelle. Sain palautetta, että kakku oli taivaallista, joten se ei ilmeisesti maistunut "vegaaniselle" :) Käytin kakun koristeluun marmoroituja suklaalastuja, jotka olin tehnyt matcha-teellä maustetusta, maidottomasta valkosuklaasta, joka oli kauniin ja keväisen vaaleanvihreää. Koristeeksi päätyi myös säilykehedelmiä sekä pakastekuivattuja vadelmia, joita sattui löytymään kaapista. Koristelua vaihtamalla tämä kakku sopisi varmasti juhlaan kuin juhlaan: jouluun, pääsiäiseen tai vaikka juhannukseen.

Pohja:
120g maidottomia ja munattomia keksejä (esim. Oreo)
50g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon)

Täyte:
1 dl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (saa esim. yhdestä GoGreenin kikhernepurkista)
1 prk (2,5 dl) Alpro soya vispiä
1 pkt (225g) Tofutti-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
150g tummaa maidotonta suklaata (esim. Brunbergin tummaa suklaata)

Koristeluun: esim. marjoja, hedelmiä, suklaakoristeita, pähkinärouhetta

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita margariinisula keksimurskaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle.

Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi ja siirrä kylmään odottamaan. Vatkaa soijavispi kuohkeaksi ja lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.

Notkista tuorejuusto ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä pätkissä miedolla lämmöllä. Lisää kermaseokseen tuorejuusto ja suklaasula ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kääntele nuolijalla joukkoon aquafaba.

Kaada moussetäyte kakun päälle ja anna kakun jähmettyä kylmässä vähintään pari tuntia. Koristele esimerkiksi hedelmillä, marjoilla ja suklaakoristeilla.