Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Suklaamoussekakku

2.4.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20180401_081304-2_600x600.jpg

Kummitätini pyysi minulta kakun pääsiäiseksi ja mieleeni tuli tämä vegaaninen suklaamoussekakku, johon törmäsin jokin aika sitten Urbaani vegenda -blogissa. Kakun vegaanisuudelle ei ollut tarvetta, mutta resepti vaikutti niin hyvältä, että päätin uskaltaa leipoa kakun myös sekaaniseurueelle. Sain palautetta, että kakku oli taivaallista, joten se ei ilmeisesti maistunut "vegaaniselle" :) Käytin kakun koristeluun marmoroituja suklaalastuja, jotka olin tehnyt matcha-teellä maustetusta, maidottomasta valkosuklaasta, joka oli kauniin ja keväisen vaaleanvihreää. Koristeeksi päätyi myös säilykehedelmiä sekä pakastekuivattuja vadelmia, joita sattui löytymään kaapista. Koristelua vaihtamalla tämä kakku sopisi varmasti juhlaan kuin juhlaan: jouluun, pääsiäiseen tai vaikka juhannukseen.

Pohja:
120g maidottomia ja munattomia keksejä (esim. Oreo)
50g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon)

Täyte:
1 dl aquafabaa eli kikhernepurkin lientä (saa esim. yhdestä GoGreenin kikhernepurkista)
1 prk (2,5 dl) Alpro soya vispiä
1 pkt (225g) Tofutti-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
150g tummaa maidotonta suklaata (esim. Brunbergin tummaa suklaata)

Koristeluun: esim. marjoja, hedelmiä, suklaakoristeita, pähkinärouhetta

Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita margariinisula keksimurskaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle.

Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi ja siirrä kylmään odottamaan. Vatkaa soijavispi kuohkeaksi ja lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.

Notkista tuorejuusto ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyissä pätkissä miedolla lämmöllä. Lisää kermaseokseen tuorejuusto ja suklaasula ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kääntele nuolijalla joukkoon aquafaba.

Kaada moussetäyte kakun päälle ja anna kakun jähmettyä kylmässä vähintään pari tuntia. Koristele esimerkiksi hedelmillä, marjoilla ja suklaakoristeilla.

Ainesosat

HedelmäPähkinä/manteli/nougatSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutPääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

Kinuskiemo
6.4.2018 14:06

Aivan hurmaavan näköinen kakku on komeillut tätisi pääsiäispöydässä. 🙂 Juurikin pääsiäisen väriset hedelmäkoristeet näyttävät herkullisen meheviltä ja niitä riittää jokaiseen annospalaan. ”Eksoottiset” matchamausteiset suklaalastut ja kuivavadelmat suklaaspritsauksineen täydentävät ja kaunistavat luomuksen. Onneksi olkoon, upea kakku! 🙂

Satu
6.4.2018 06:20

Kiitos maris!

maris
Kinuskileipomo maris
5.4.2018 16:17

En epäile hetkeäkään, etteikö tämä maistuisi kenelle vaan. 🙂 Näyttää niin herkulliselta ja koristelu on vallan upea!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa