12.9.2015
Ainekset:
5 dl vettä
30 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl siemensekoitusta (käytin siemensekoitusta, jossa oli myös pähkinöitä. Pähkinät antavat mukavan lisän leipään)
muutama rkl pellavansiemeniä
5 dl porkkanaraastetta
6 dl grahamjauhoja
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä
voiteluun: vettä
pinnalle: siemeniä
Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Lisää hiutaleet, siemenet ja porkkanaraaste. Alusta jauhot taikinaan pienissä erissä ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota n. 45 minuuttia.
Kauli taikina noin leivinpaperin kokoiseksi levyksi ja nosta pellille. Kohota vielä puolituntia. Voitele vedellä, ripottele päälle siemeniä ja paista 200 asteessa puolisentuntia
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1823 tähteä
Britakakku
1531 tähteä