20.11.2017
1,5 dl vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
3 dl riisipuuroa
1 tl inkivääriä
1,5 tl suolaa
3,5 dl ohrajauhoa
3,5 dl vehnäjauhoa
25 g maidotonta margariinia
voiteluun: vettä
päälle koristeeksi: mantelilastuja tai -rouhetta
padan voiteluun: öljyä
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon puuro, inkivääri ja suola. Lisää taikinaan jauhoja, kunnes se on pehmeää, mutta muotoiltavaa. (Minä en lisännyt aivan tuota ainesluettelossa olevaa määrää.) Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Vaivaa lopuksi taikinan joukkoon rasva. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota noin tunti. Painele taikina kasaan kohotuksen puolivälissä.
Voitele kannellinen pata tai esim. kattila öljyllä. Laita astia uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kevyesti. Pyöritä taikina pyöreäksi leiväksi.
Ota pata uunista, kun uunin lämpö on 225 astetta. Nosta leipä pataan. Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele päälle mantelilastuja tai -rouhetta. Laita kansi padan päälle. Laita pata uunin keskitasoon ja paista 15 minuuttia. Nosta kansi pois ja paista vielä noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaaleanruskea ja kypsä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Kinuskiemo ja Mari-Johanna!