14.10.2015
noin 15 kappaletta
Ainekset:
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
2rkl sokeria
3 dl puuroa (esim. kaura-, ohra- tai mannapuuroa)
3 dl ohrajauhoja
n.9 dl vehnäjauhoja
3 rkl juoksevaa margariinia
Voiteluun: vettä, Pinnalle: siemeniä (esim. pellavan tai seesaminsiemeniä)
Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Sekoita veteen suola, sokeri ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää sitten puuro. Alusta jauhot taikinaan pienissä erissä (9 dl on noin-arvio. Jauhojen määrä riippuu puuron paksuudesta). Lisää alustamisen loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia. Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi ja kohota niitä peitettynä vielä toiset 30 minuuttia. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 200 asteessa 15 minuutia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos kivasta kommentista maris!