Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Makuja maailmalta Nähty 496 kertaa
 
07.03.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Porkkanafocaccia


Vaikka olen leiponut focacciaa useita kertoja, totean joka kerta, että kyseistä leipää tulee leivottua aivan liian harvoin. Niin ihanan pehmeä ja maukas lopputulos on. Yleensä olen käyttänyt samaa luottoreseptiäni, joka löytyykin jo leipomostani, mutta nyt päätin kokeilla Pirkan reseptisivustolta löytyvää porkkanafocacciaa. Resepti oli pyörinyt mielessäni jo pitkään, joten sen oli jo aikakin päästä testiin. Taikinaan käytettiin valmista porkkanasosetta, joka värjäsi taikinan kauniin oranssiksi. Porkkana ei kuitenkaan juurikaan maistunut lopputuloksessa, vaikka leipä todella maukasta olikin. Taikinaan voisi toki käyttää muistakin juureksista tehtyjä soseita. Esimerkiksi punajuuri värjäisi taikinan kauniin violetiksi.

500g porkkanasosetta (esim. pirkka)
1 tl suolaa
1 rkl siirappia ( tai hunajaa, jos et tarvitse vegaanista leipää)
1 pussi kuivahiivaa
1,5 dl grahamvehnäjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Pinnalle:
1/2 – 1 rasia kirsikkatomaatteja
10-15 kivetöntä oliivia
n. 2 rkl oliiviöljyä
kuivattua tai tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

Lämmitä porkkanasose noin 42 asteiseksi. Lisää soseeseen suola ja siirappi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja grahamjauhot. Lisää vehnäjauhoja taikinaan vähitellen ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi.

Taputtele taikina jauhojen avulla pellille leivinpaperin päälle tai öljyttyyn uunivuokaan (n. 25 x 30 cm). Kohota peitettynä 30 minuuttia.

Halkaise kirsikkatomaatit. Painele kohonneeseen taikinaan tomaatinpuolikkaita ja oliiveja. Voitele leipä öljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.