7.3.2018
500g porkkanasosetta (esim. pirkka)
1 tl suolaa
1 rkl siirappia ( tai hunajaa, jos et tarvitse vegaanista leipää)
1 pussi kuivahiivaa
1,5 dl grahamvehnäjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
Pinnalle:
1/2 – 1 rasia kirsikkatomaatteja
10-15 kivetöntä oliivia
n. 2 rkl oliiviöljyä
kuivattua tai tuoretta rosmariinia
sormisuolaa
Lämmitä porkkanasose noin 42 asteiseksi. Lisää soseeseen suola ja siirappi. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja grahamjauhot. Lisää vehnäjauhoja taikinaan vähitellen ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi.
Taputtele taikina jauhojen avulla pellille leivinpaperin päälle tai öljyttyyn uunivuokaan (n. 25 x 30 cm). Kohota peitettynä 30 minuuttia.
Halkaise kirsikkatomaatit. Painele kohonneeseen taikinaan tomaatinpuolikkaita ja oliiveja. Voitele leipä öljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa ja rosmariinia.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitokset Kinuskiemolle!Tarjotin on Pentikin puinen leikkuulauta:)