19.10.2017
3,5 dl vettä
1 dl kaurajauhoja
1 dl spelttijauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
1 tl rosmariinia
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
2 porkkanaa raasteena
öljyä padan voiteluun
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Lisää vesi ja porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa! Peitä kulhokelmulla ja jätä kohoamaan 12-24 tunniksi.
Jauhota leivinalusta ja kumoa taikina sen päälle. Muotoile taikinasta pyöreä leipä ja kohota peitettynä 1/2 tuntia.
Laita kannellinen pata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on valmis, ota pata uunista, voitele se öljyllä ja laita leipä pataan. Peitä kannella ja paista 1/2 tuntia. Ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia, jotta leipä saa kauniin värin. Jäähdytä leipä peittämättä ritilällä, jotta rapeus säilyy.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä