1.11.2015
n. 20 kpl
Ainekset:
Perunamuusi:
750 g perunoita
vettä keittämiseen
suolaa
n.3 dl maitoa
30 g voita
Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Survo perunasurvimella ja lisää voi. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella ja lisää lämmitettyä maitoa, kunnes muusi on notkeaa. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna muusin jäähtyä.
Kuoritaikina:
5dl ruisjauhoja
2 dl vettä
1 tl suolaa
Voiteluun:
n. 50 g voita
kiehuvaa vettä
Sekoita kuoritaikinan suola ja jauhot keskenään ja lisää sitten vesi. Muotoile taikina pötköksi ja jaa se noin 20 osaan. Kauli osat ohuiksi piirakkapulikalla jauhoja apuna käyttäen. Laita keskelle reilu ruokalusikallinen perunamuusia ja rypytä reunat.
Paista piirakoita 250 asteessa 15 minuuttia. Voitele kuumat piirakat voi-vesiseoksella. Laita piirakat kulhoon ja peitä liinalla niin että ne pehmenevät.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Voi slurps! Näitä meillä perinteisesti leivotaan samalla karjalanpiirakoiden kanssa. Joten Jensku: Miksi valita, kun voi tehdä molemmat 🙂