Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Peltileipä ja porkkana-auringonkukansiementahna

4.2.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20180203_204144_600x600.jpg

Peltileipä:
noin 3 dl kylmää puuroa, perunamuusia tai vaikka kasvissosekeittoa
2 dl lämmintä vettä
1-1,5 tl suolaa (lisää puuron/ muusin/ soseen suolaisuuden mukaan)
ripaus sokeria
n. 4 dl erilaisia jauhoja (käytin vehnä-, ruis- ja tattarijauhoja)
1 pussi kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
1 dl erilaisia siemeniä (esim. auringonkukan tai seesaminsiemeniä)

Pinnalle: siemeniä tai hiutaleita

Sekoita puuron/ muusin / soseen sekaan hieman kättä lämpimämmäksi lämmitetty vesi sekä suola ja sokeri.

Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja öljy sekä siemenet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina jää melko löysäksi.

Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja jaa taikinapyörällä neliöiksi. Kohota peitettynä noin puolituntia.

Ripottele vielä pinnalle esim. siemeniä tai hiutaleita ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Porkkana-auringonkukansiementahna
1 dl auringonkukansiemeniä
2 isoa porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 tl tomaattipyrettä (voi jättää poiskin, mutta tuo kivasti oranssia väriä)

Liota auringonkukansiemeniä jääkaapissa kylmässä vedessä yön yli. Kaada vesi pois. Raasta porkkanat hienoimmalla terällä ja lisää kaikki ainekset siemenien joukkoon. Aja sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

Satu
5.2.2018 19:12

Kiitos Maris! Ja tahnaa tosiaan suosittelen. Tuli vielä jälkeenpäin mieleen, että porkkanat olisi voinut raastamisen sijaan paahtaa pehmeiksi. Paahteinen maku varmasti sopisi tähän 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
4.2.2018 19:35

Makoisan näköistä leipää, kertakaikkiaan! Ja tuo tahna näyttää ihan erityisen houkuttelevalta. Olen tainnut itsekin juuri tuota tahnareseptiä vesikielellä silmäillä. En vaan vielä ole päässyt toteutukseen asti. Hyvä kun vinkkasit! 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa