4.2.2018
Peltileipä:
noin 3 dl kylmää puuroa, perunamuusia tai vaikka kasvissosekeittoa
2 dl lämmintä vettä
1-1,5 tl suolaa (lisää puuron/ muusin/ soseen suolaisuuden mukaan)
ripaus sokeria
n. 4 dl erilaisia jauhoja (käytin vehnä-, ruis- ja tattarijauhoja)
1 pussi kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
1 dl erilaisia siemeniä (esim. auringonkukan tai seesaminsiemeniä)
Pinnalle: siemeniä tai hiutaleita
Sekoita puuron/ muusin / soseen sekaan hieman kättä lämpimämmäksi lämmitetty vesi sekä suola ja sokeri.
Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhot ja öljy sekä siemenet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina jää melko löysäksi.
Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja jaa taikinapyörällä neliöiksi. Kohota peitettynä noin puolituntia.
Ripottele vielä pinnalle esim. siemeniä tai hiutaleita ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Porkkana-auringonkukansiementahna
1 dl auringonkukansiemeniä
2 isoa porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 tl tomaattipyrettä (voi jättää poiskin, mutta tuo kivasti oranssia väriä)
Liota auringonkukansiemeniä jääkaapissa kylmässä vedessä yön yli. Kaada vesi pois. Raasta porkkanat hienoimmalla terällä ja lisää kaikki ainekset siemenien joukkoon. Aja sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi tahnaksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Maris! Ja tahnaa tosiaan suosittelen. Tuli vielä jälkeenpäin mieleen, että porkkanat olisi voinut raastamisen sijaan paahtaa pehmeiksi. Paahteinen maku varmasti sopisi tähän 🙂