19.7.2015
20 cm irtopohjavuokaan:
ainekset:
pohja:
150 g kaurakeksejä
100 g margariinia tai voita
täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa (kolme 200g:n rasiaa, joista yhden voit halutessasi korvata rasialla vaniljatuorejuustoa)
100 g ranskankermaa
2 dl sokeria (jos laitat vaniljatuorejuustoa niin hieman vähemmän)
3 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
noin 1,5 pensasmustikoita
koristeluun:
mansikoita lohkottuina
pensasmustikoita
n. 30 g valkosuklaata
tomusokeria
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sulata rasva. Yhdistä keksimurska ja rasvasula ja painele seos vuoan pohjalle. Esipaista 170 asteessa noin 5 minuuttia.
Sekoita täytteen tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon sokeri ja jauhot. Vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan ja sekoita hyvin.
Kaada pohjalle 1/3 täytteestä. Ripottele päälle puolet mustikoista. Kaada päälle puolet jäljellä olevasta täytteestä ja ripottele päälle loput mustikat. Kaada päälle loppu täyte.
Paista 170 asteessa noin tunti, tai kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku kunnolla, mielellään seuraavaan päivään. Koristele marjoilla ja sulatetulla valkosuklaalla. siivilöi pinnalle tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Olen samaa mieltä kanssasi paistetut juustokakut ovat herkullisia ja hyvältä näyttää tämä sinun tekemä marjainen juustokakku.