19.9.2015
Ainekset:
Pohja:
100 g margariinia tai voita
150 g Bastogne- kanelikeksejä
Täyte:
3 keskikokoista omenaa + kanelia ja sokeria
600 g Valio viola maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 dl sokeria
1,5 tl kanelia
1 vaniljatangon siemenet
3 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Koristeluun:
kuivattuja kanelilla maustettuja omenanpaloja, kuivattuja tähtihedelmiä ja kaneli-maitosuklaamanteleita (Punnitse & Säästä)
tomusokeria
Sulata pohjan rasva ja murskaa keksit esim. kaulimella pakastepussin sisällä. Sekoita keksimurska ja rasva ja painele seos 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 170 asteessa 5 minuuttia.
Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita täytteen tuorejuusto ja ranskankerma hyvin keskenään. Lisää seokseen sokeri, vaniljansiemenet, kaneli ja vehnäjauho. Lisää lopuksi munat yksitellen hyvin vatkaten.
Levitä puolen omenaviipaleista vuokaan pohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia ja sokeria. Kaada päälle puolet täytteestä. Levitä täytekerroksen päälle loput omenoista ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Kaada vuokaan loppu täyte.
Paista uunin keskitasossa 170 asteessa noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Peitä pinta paistamisen loppuvaiheessa foliolla, jos tummuu liikaa. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja koristele kuivatuilla hedelmillä ja kuorrutetuilla manteleilla. Siivilöi päälle tomusokeria.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä