25.5.2017
28 cm:n vuokaan:
Pohja:
1,25 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruishiutaleita ( laitoin kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 rasia Valion mustaherukkatuorejuustoa
1,5 dl ruokakermaa (laitoin kuohukermaa)
1 kananmuna
0,5 dl + 0,25 dl sokeria
400g mustaherukoita
2 rkl perunajauhoja
Sekoita pohjan margariini ja sokeri ja vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeriseokseen. Levitä taikina jauhotetuin sormin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita tuorejuusto, kerma, kananmuna ja 0,5 dl sokeria tasaiseksi seokseksi. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita perunajauhot kohmeisiin marjoihin ja levitä marjat täytteen päälle. Ripottele piirakan pinnalle loput sokerista.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos kommenteista mari-Johanna ja Maris! Suosittelen tosiaan tuota mustaherukkatuorejuustoa. Maistuu varmasti ihan sellaisenaankin vaikka pikkuleipien täytteenä.