6.12.2015
Raski:
6 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
3 dl kylmää vettä
Mittaa raskin ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Peitä kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä 8-12 tuntia
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2,5 dl kylmää vettä.
Lisää raskiin jauhot, hiiva ja suola. Lisää vesi vähitellen samalla vaivaten. Vaivaa taikinaa tehokkaasti noin 15 minuuttia. Tässä vaiheessa taikinan on hyvä olla hieman löysä.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa vielä hieman ja lisää tarvittaessa jauhoja. Jätä kuitenkin taikina niin löysäksi kuin on käsittelyn kannalta mahdollista.
Muotoile taikinasta neljä patonkia ja nosta ne kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.
Ripottele patonkien päälle hieman jauhoja ja tee veitsellä viiltoja pintaan. Voit myös ripotella päälle esim. siemeniä tai sormisuolaa. Paista patonkeja 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jos haluat rapean kuoren, heitä uunin pohjalle noin 2 dl vettä samalla, kun laitat patongit uuniin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä