31.1.2016
4:lle
Riisivanukas:
0,5 litraa mantelimaitoa
1 dl puuroriisiä
ripaus ruususuolaa (tai tavallista suolaa)
2 dl vispikermaa
2 rkl hunajaa
0,5 -1 tl vaniljajauhetta
Sekoita riisinjyvät ja maito haudutuskattilassa ja hauduta kunnes puuro on kypsää, noin 45-60 minuuttia (Olen huomannut, että mantelimaito ei pala niin herkästi pohjaan. Johtunee varmaankin mantelien sisältämistä pehmeistä rasvoista. Mantelimaitoa käyttämällä tämä resepti on vegaaninen, mutta voit toki käyttää myös tavallista maitoa)
Mausta valmis puuro suolalla. Anna puuron jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto puuron joukkoon hunajan ja vaniljajauheen kanssa.
Tuorehillo:
0,5 dl gojimarjoja
1 dl kiehautettua vettä
2,5 dl pakastevadelmia (jos eivät ole kotimaisia, keitä ennen käyttöä)
2 rkl hunajaa
3 rkl chiasiemeniä
Kaada gojimarjojen päälle sen verran kuumaa vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna turvota yön yli. Soseuta vadelmat tehosekoittimessa. Jos käytätä jäisiä vadelmia, voit lisätä hieman kuumaa vettä sekoittamista helpottamaan. Lisää soseutettujen marjojen sekaan hunaja ja turvonneet gojimarjat. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä chiasiemenet. Laita hillo jääkaappiin noin 5 minuutiksi, jonka aikana Chiasiemenet turpoavat ja geeliytyvät
Annostele kulhojen pohjalle tuorehilloa ja päälle riisivanukasta. Hilloa on reilusti joten sitä voi jäädä yli. Koristele annokset esim. marjoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Nalamuru! Toivottavasti lapset tykkäävät!