Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Kevyet herkut,  Lapset,  Muuta makeaa Nähty 27095 kertaa
 
31.01.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIKotitekoinen riisifrutti


Riisifrutti on varmasti kaikille tuttu tuote kauppojen hyllyiltä ja monen lapsen ja miksei aikuisenkin suosikkivälipala. Itse ainakin pienenä usein riisifrutteja söin juurikin välipalaksi. Nykyisin kyseistä tuotetta ei ole meidän jääkaapista löydy, ehkäpä siksi että sisältää melko runsaasti sokeria ja välipaloina suosin mieluummin maitorahkaa ja hedelmiä tai muita terveellisempiä vaihtoehtoja. Tämän reseptin sattuessa silmiin jäi mieleen kuitenkin kummittelemaan ajatus riisifrutin valmistamisesta itse hieman terveellisempänä versiona. En tiedä voiko tätä varsinaisesti ”terveysherkuksi” kutsua, koska sisältää kuitenkin kermaa, mutta sokeria en käyttänyt ollenkaan ja pohjalla oleva hillo sisältää superfoodiksi luokiteltuja gojimarjoja ja chiasiemeniä. Väittäisimpä siis, että kyllä tämä versio ainakin kauppojen hyllyiltä löytyvän esikuvansa päihittää terveellisyydessä ja mielestäni sopii hyvin herkutteluun vaikkapa viikonloppubrunssille. Positiivinen yllätys oli, että maku oli todellakin hyvin lähellä ”aitoa” riisifruttia. Tämä resepti on hieman muokattu versio Hanna Stoltin ihanasta kirjasta ”Aamupala” löytyvästä reseptistä.

4:lle

Riisivanukas:
0,5 litraa mantelimaitoa
1 dl puuroriisiä
ripaus ruususuolaa (tai tavallista suolaa)
2 dl vispikermaa
2 rkl hunajaa
0,5 -1 tl vaniljajauhetta

Sekoita riisinjyvät ja maito haudutuskattilassa ja hauduta kunnes puuro on kypsää, noin 45-60 minuuttia (Olen huomannut, että mantelimaito ei pala niin herkästi pohjaan. Johtunee varmaankin mantelien sisältämistä pehmeistä rasvoista. Mantelimaitoa käyttämällä tämä resepti on vegaaninen, mutta voit toki käyttää myös tavallista maitoa)
Mausta valmis puuro suolalla. Anna puuron jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto puuron joukkoon hunajan ja vaniljajauheen kanssa.

Tuorehillo:
0,5 dl gojimarjoja
1 dl kiehautettua vettä
2,5 dl pakastevadelmia (jos eivät ole kotimaisia, keitä ennen käyttöä)
2 rkl hunajaa
3 rkl chiasiemeniä

Kaada gojimarjojen päälle sen verran kuumaa vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät. Anna turvota yön yli. Soseuta vadelmat tehosekoittimessa. Jos käytätä jäisiä vadelmia, voit lisätä hieman kuumaa vettä sekoittamista helpottamaan. Lisää soseutettujen marjojen sekaan hunaja ja turvonneet gojimarjat. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä chiasiemenet. Laita hillo jääkaappiin noin 5 minuutiksi, jonka aikana Chiasiemenet turpoavat ja geeliytyvät

Annostele kulhojen pohjalle tuorehilloa ja päälle riisivanukasta. Hilloa on reilusti joten sitä voi jäädä yli. Koristele annokset esim. marjoilla.