Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kesäinen salaatti tofuhalloumilla

23.6.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20180524_184349_600x600.jpg

Kesäisin tekee mieli salaatteja todella täyttävien ja lämpimien ruokien sijaan. Ennen vegaaniksi ryhtymistäni pidin halloumijuustosta salaatin täytteenä, joten Hanna Hurtan Kasvis -keittokirjassa vastaan tullut tofuhalloumi vaikutti todellakin kokeilemisen arvoiselta. Reseptissä tofu siis marinoidaan siten, että sen maku muistuttaa halloumia. Rehellisyyden nimissä on todettava, että eihän tämä ihan halloumilta maistu, mutta maussa on kyllä jokin sama vivahde. Ja todella hyvää tämä silti oli, vaikka ei täysin esikuvansa makua vastaakaan. Suosittelen kokeilemaan, jos kaipaat salaatin täytteisiin vaihtelua, olitpa sitten vegaani tai et. Itse paistoin tofuhalloumin pannulla, mutta grillissä varmasti tulos olisi vielä rapeampi ja halloumimaisempi.

Tofuhalloumi:

300g maustamatonta tofua
2 rkl sitruunamehua
1-2 tl suolaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
1 rkl kuivattua minttua (ei ollut reseptissä, oma lisäykseni)

Leikkaa tofu n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Aseta tofuviipaleet parin talouspaperipalan päälle ja laita viipaleiden päälle vielä pari palaa talouspaperia. Nosta tofun päälle painoksi esim. pari kirjaa. Anna tofun kuivua painon alla puoli tuntia.

Sekoita keskenään sitruunamehu, suola, ravintohiivahiutaleet, öljy, kuivattu minttu ja mustapippuri. Sivele marinadi tofun pintaan pullasudilla ja laita tofu sekä loppu marinadi esim. minigrip-pussiin. Laita maustumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Kuumenna paistinpannu ja paista tofuviipaleita keskilämmöllä, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Voit paistaa viipaleet myös vohveliraudalla tai grillissä. Tarjoa salaatin kanssa.

Salaatti:
1 ruukku salaattia
1/2 kurkkua
1 iso avokado
1/2 syöntikypsä mango
1 rasia (200g) mansikoita
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
krutonkeja

Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. paloittele kurkku, avokado, mango, mansikat ja aurinkokuivatut tomaatit haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi. Sekoita ainekset salaattikulhossa. Tarjoa tofuhalloumin ja krutonkien kanssa.

Ainesosat

MangoMansikka

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

KesäSalaatit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

Satu
27.6.2018 05:34

Kiitos mari-johanna ja Kinuskiemo!

Kinuskiemo
24.6.2018 12:16

Onpa raikas ja riemukas annos! Nam! 🙂 Silmäniloa ja herkullista makua nätisti aseteltuna. Todellinen herkkulautanen, mansikkaa, mangoa ja avokadoa muiden makujen lisäksi.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
24.6.2018 08:09

Mikä kesäinen annos!
Sellainen hyvänmielen annos jota voi syödä vaikka toisenkin lautasellisen. Kesällä varsinkin täytyy mielestäni lautaselta löytyä väriä ja iloa sekä tietenkin makua,oi kyllä kiitos tälle ruoalle!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa