23.6.2018
Tofuhalloumi:
300g maustamatonta tofua
2 rkl sitruunamehua
1-2 tl suolaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
1 rkl kuivattua minttua (ei ollut reseptissä, oma lisäykseni)
Leikkaa tofu n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Aseta tofuviipaleet parin talouspaperipalan päälle ja laita viipaleiden päälle vielä pari palaa talouspaperia. Nosta tofun päälle painoksi esim. pari kirjaa. Anna tofun kuivua painon alla puoli tuntia.
Sekoita keskenään sitruunamehu, suola, ravintohiivahiutaleet, öljy, kuivattu minttu ja mustapippuri. Sivele marinadi tofun pintaan pullasudilla ja laita tofu sekä loppu marinadi esim. minigrip-pussiin. Laita maustumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Kuumenna paistinpannu ja paista tofuviipaleita keskilämmöllä, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Voit paistaa viipaleet myös vohveliraudalla tai grillissä. Tarjoa salaatin kanssa.
Salaatti:
1 ruukku salaattia
1/2 kurkkua
1 iso avokado
1/2 syöntikypsä mango
1 rasia (200g) mansikoita
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
krutonkeja
Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. paloittele kurkku, avokado, mango, mansikat ja aurinkokuivatut tomaatit haluamasi muotoisiksi ja kokoisiksi paloiksi. Sekoita ainekset salaattikulhossa. Tarjoa tofuhalloumin ja krutonkien kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos mari-johanna ja Kinuskiemo!