Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Joulu,  Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 34514 kertaa
 
13.12.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIJoulukuusileipä


Tämä resepti julkaistiin pari viikkoa sitten Kodin Kuvalehdessä, joten moni onkin sen varmaan jo nähnyt. Lopputulos oli kuitenkin niin herkullinen, että halusin jakaa reseptin myös tänne. Mielestäni tämä sopisi hyvin vaikka pikkujoulupöytään. Kokonaisena tarjolle asetettu leipä on näyttävä ja jouluinen ja jokainen voi murtaa siitä itselleen ”oksia”. Makujensa puolesta leipä ei ole perinteisen jouluinen, mutta herkullinen joka tapauksessa!

Ainekset:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
2 dl parmesaaniraastetta
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
0, 75 dl oliiviöljyä

Täyte:
1 ruukku basilikaa
1 ruukku persiljaa
1 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
0,5 dl pinjansiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää parmesaani, hunaja ja suola.
Lisää joukkoon ja spelttijauhot ja vaivaa vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa öljy.
Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, vänintään puolituntia.
Hienonna täytteen yrtit ja sekoita ne oliiviöljyyn, lisää mausteet.
Kumoa taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli noin 30×50 cm kokoiseksi levyksi.
Levitä yrttiöljy levyn toiselle puolelle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet. Käännä levy kulmittain kaksinkerroin ja nosta kolmion muotoinen leipä pellille leivinpaperin päälle.
Leikkaa kolmion pitkälle sivulle suikaleita saksilla. Kierrä suikaleet spiraaleiksi ja venytä niitä hiukan kuusen muotoon.
Kohota leipää peitettynä noin 20 minuuttia.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 25- 30 minuuttia.