
15.11.2015
Pullataikina:
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
0,5 -0,75 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
Vaniljakreemi: 1 dl vaniljakreemijauhetta + 1 dl vettä
Muruseos: 2 dl vehnäjauhoja + 75 voita tai margariinia + 3 rkl sokeria
Voiteluun: kananmunaa
Lisäksi: 3-4 omenaa + kanelia
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Vaivaa vehnäjauhoja vähitellen taikinaan ja lisää loppuvaiheessa rasva. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa reilu puolituntia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä noin 20 pikkupullaa. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille kohoamaan. Sillä aikaa kun pullat kohoavat valmistele täytteet.
Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Sekoita vaniljakreemin vesi ja vaniljakreemijauhe ja laita kreemi jääkaappiin, jotta se hieman paksuuntuu. Nypi muruseoksen ainekset sekaisin.
Paina kohonneisiin pulliin syvennys esim. juomalasin pohjalle. Voitele pullat kananmunalla. Laita syvennyksiin vaniljakreemiä ja muutama omenasiivu. Ripottele päälle kanelia. Ripottele vielä pinnalle muruseosta. Paista pullia 225 asteessa noin 12- 14 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5704 tähteä
Maailman paras mutakakku
2847 tähteä
Mokkapalat
2592 tähteä
Brookies
1876 tähteä
Britakakku
1539 tähteä