Kinuskikumppani
Inkiväärinen porkkana-palsternakkakakku (vegaaninen)

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
0,25 tl muskottipähkinää
1 tl vaniljasokeria tai 0,5 tl vaniljajauhetta
0,25 tl suolaa
0,5 dl mantelirouhetta
1 dl porkkanaraastetta
1 dl palsternakkaraastetta
0,5 dl kuivattuja sokeroituja inkivääripaloja (esim. Punnitse & Säästä -liikkeistä)
1 dl omenasosetta
0,75 dl rypsiöljyä
1,25 dl fariinisokeria
Kuorrute:
150 g kauratuorejuustoa (esim. Oatly)
0,75 dl tomusokeria
n. 3 rkl sitruunamehua
Koristeluun: esim. kuivattuja hedelmiä, mantelirouhetta, tummalla suklaalla päällystettyjä marjoja (käytä maidotonta suklaata, jos haluat tehdä täysin vegaanisen kakun) ja kanelia
Raasta pohjaan tulevat juurekset.
Sekoita pohjan kuivat aineet hyvin keskenään. Lisää sitten inkivääripalaset, fariinisokeri, omenasose, rypsiöljy ja raasteet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (16 cm). Paista 180 asteessa noin 35 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista
Sekoita kauratuorejuusto ja tomusokeri kulhossa. Lisää sitruunamehua vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa ja helposti levittyvää. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle ja hieman myös reunoille.
Koristele kakku esim. kuivatuilla hedelmillä ja mantelirouheella sekä suklaakuorrutteisilla marjoilla. Sihtaa päälle kanelia.
Ainesosat:
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (5)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta