15.6.2015
ainekset:
5dl vettä
1dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
8dl vehnäjauhoja
4,5 dl durumvehnäjauhoja
Kuumenna vesi ja maito kattilassa hieman kättä lämpimämmäksi. Sekoita kulhon pohjalla hiiva ja sokeri ja kaada joukkoon tilkka nestettä. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput nesteestä ja suola. Lisää vehnäjauhot ja alusta puuhaarukalla muutama minuutti. Lisää durumvehnäjauhot ja vaivaa 5-10 minuuttia. Taikina saa jäädä löysäksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota peitettynä 1-1,5h. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja jaa taikina kahteen osaan. Taputtele osat tangoiksi. (Älä vaivaa etteivät ilmakuplat katoa!) Jaa molemmat osat kahdeksaan palaan. Palojen ei tarvitse olla saman muotoisia, kunhan ne ovat suunnilleen saman kokoisia. Nosta taikina palat pellille leivinpaperin päälle. Niitä ei tarvitse kohottaa uudestaan. Paista 250 asteessa noin 15-20 minuuttia. Voit myös voidella sämpylät vedellä tai kaataa uunin pohjalle n. 1dl vettä samalla kun laitat sämpylät uuniin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Todella maukas ciabatta-tyyppinen lopputulos vähällä vaivalla. Käytin 2dl kaurahiutaleita ja loput vehnäjauhoja ja voitelin sämpylät oliiviöljyllä.