6.6.2015
Ainekset:
Taikina:
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1dl täysjyvävehnäjauhoja ja 1dl vehnäjauhoja (tai 2 dl vehnäjauhoja)
1dl perunajauhoja
2dl hedelmäistä muromysliä (esim. Punnitse & Säästä- liikkeestä)
2 tl leivinjauhetta
100g juoksevaa margariinia
1dl appelsiinimehua tai maitoa
n. 1rkl raastettua appelsiinin kuorta
kourallinen pähkinärouhetta tai kuivattuja hedelmiä
Kuorrute;
3dl vispikermaa
1,5 prk Valio maustettua rahkaa appelsiini
sokeria oman maun mukaan
Koristeluun:
esim. kuivahedelmiä tai pähkinöitä
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää margariini ja mehu/ maito. Kääntele joukkoon kuivatut hedelmät tai pähkinärouhe. Jaa seos muffini vuokiin tai muffinipellin koloihin. Taikinasta tulee noin 12 muffinia. Paista muffineita 200 asteessa 15-20 min. Pinta tummuu nopeasti, joten suojaa leivonnaiset foliolla tai leivinpaperilla, kun ne alkavat tummua.
Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon rahka. Mausta sokerilla. Pursota kuorrute jäähtyneille muffineille. Koristele esim. kuivahedelmillä tai pähkinöillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Tervetuloa Satu iloiseen porukkaan mukaan! Kävin tutustumassa uunituoreeseen leipomoosi ja huomasin että sinunkin leipomus innostuksen taustalta löytyy ihana mummo. Ne mummot vaan on niin super tyyppejä! 🙂 Tämä ohje puolestaan on myslin ystävän ensteks paras ohje,jopa herkutellessa saa syödä mysliä! Kiva ohje! 🙂