20.11.2017
8-10 sämpylää:
2 dl kauramaitoa (tai tavallista maitoa, jos ei tarvita vegaanista)
1 rkl psylliumia
2 dl gluteiinitonta kaura- tai muuta puuroa (saadaan keittämällä 1 dl hiutaleita)
1 dl maapähkinävoita
2 dl kaurajauhoa
1,5 dl täysjyväriisijauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Sekoita kulhossa kauramaito ja psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi ja puuro ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukulla. (Minä vatkasin ihan käsin vispilällä. Hyvin onnistui, mutta maapähkinävoi toki on aika tahmeaa, joten vatkata täytyi aika voimakkaasti.)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan pienissä erissä sähkövatkaimella sekoittaen. (Tämänkin vaiheen tein käsin vatkaten ja hyvin onnistui niinkin.) Taikinan kuuluu olla melko löysää.
Muotoile taikinasta kaurajauhoja apuna käyttäen 8-10 sämpylää. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos kaikille kivoista kommenteista. Suosittelen testaamaan! Kinuskiemo: tuoreeltaan maistuivat kyllä hyvin ilman rasvaakin, niin pehmeitä olivat. Seuraavana päivänä margariini kuitenkin oli jo paikallaan 🙂