Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 790 kertaa
 
02.04.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIGluteiinittomat ja vegaaniset teeleivät


Tässä olisi aivan ihana gluteiiniton ja vegaaninen teeleipäresepti! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein taikinan, joka koostui suurimmaksi osaksi riisijauhoista. Aikaisemmin olin käyttänyt niitä vain muiden jauhojen lisänä. Tämä kerta tuskin jäi viimeiseksi, koska riisijauhot tekivät taikinasta jännittävällä tavalla sekä pehmeän että murenevan, siis hyvällä tavalla murenevan. Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei leipominen muutu ja koska makukin on kohdallaan, suosittelen ottamaan reseptin testiin riippumatta siitä, noudatatko erikoisruokavaliota vai et. Aurinkokuivatut tomaatit toivat taikinaan mukavasti makua ja väriä. Niiden tilalta voisi käyttää myös oliiveja. Resepti on peräisin Chocochili-blogista

4 dl riisijauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
80g maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon)
2 dl maustamatonta ja sokeritonta soijajogurttia (Alpro zero sugars)
2 rkl vettä
6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
2-3 rkl kurpitsansiemeniä

voiteluun aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Sekoita yhteen jauhot, suola ja leivinjauhe. Sulata margariini ja lisää jauhoseokseen.

Lisää soijajogurtti, aurinkokuivatut tomaatit ja 1 rkl kurpitsansiemeniä. Sekoita.

Nostele taikinasta kasoja leivinpaperoidulle pellille ja taputtele jauhoja apuna käyttäen noin sentin paksuisiksi leipäsiksi. Voitele aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja ripottele pinnalle loput kurpitsansiemenet.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.