Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 1414 kertaa
 
04.01.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIgluteiiniton siemennäkkäri ja avokadohummus


Uuden vuoden voi aloittaa hieman terveellisemmän herkuttelun merkeissä. Pirkan reseptisivustolla törmäsin hummusreseptiin, jossa kikhernetahnan joukkoon oli lisätty avokadoa. Tavallinenkin itse tehty hummus on mielestäni aivan ihanaa, mutta avokado kyllä toi mukavan lisän tavanomaiseen hummuksen makuun ja teki tahnasta myös helpommin levitettävän. Hummuksen kaveriksi sopii mainiosti siemennäkkäri. Alla oleva resepti on muokattu versio Chocochili-blogin siemennäkkäristä. Suosittelen!

Siemennäkkäri (pellillinen):

1 dl (gluteiinittomia) kaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,25 dl chiansiemeniä
1 rkl kuivattua tilliä
0,5 tl suolaa (voi jättää pois, jos haluat ripotella sormisuolaa näkkärin pinnalle)
2 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl oliiviöljyä

(sormisuolaa pinnalle)

Sekoita kuivat aineet kulhossa hyvin toisiinsa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi levyksi. Voit esim. laittaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja kaulita taikinan levyksi. Halutessasi ripottele pinnalle sormisuolaa.

Paista näkkäriä 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Pidä näkkäriä silmällä paiston loppuvaiheessa, ettei se pala.

Murra jäähtynyt siemennäkkäri paloiksi.

Avokadohummus:
1 syöntikypsä avokado
1 tlk (380g) kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl suolaa
0,25 tl juustokuminaa
ripaus mustapippuria

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa hummus esim. siemennäkkärin kanssa.