4.1.2018
Siemennäkkäri (pellillinen):
1 dl (gluteiinittomia) kaurajauhoja
1 dl tattarijauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,25 dl chiansiemeniä
1 rkl kuivattua tilliä
0,5 tl suolaa (voi jättää pois, jos haluat ripotella sormisuolaa näkkärin pinnalle)
2 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl oliiviöljyä
(sormisuolaa pinnalle)
Sekoita kuivat aineet kulhossa hyvin toisiinsa. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi levyksi. Voit esim. laittaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja kaulita taikinan levyksi. Halutessasi ripottele pinnalle sormisuolaa.
Paista näkkäriä 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Pidä näkkäriä silmällä paiston loppuvaiheessa, ettei se pala.
Murra jäähtynyt siemennäkkäri paloiksi.
Avokadohummus:
1 syöntikypsä avokado
1 tlk (380g) kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,25 tl suolaa
0,25 tl juustokuminaa
ripaus mustapippuria
Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa hummus esim. siemennäkkärin kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos kommentista Kinuskiemo! Mukavaa, jos kokeilet 🙂