13.3.2016
4 arkkia filotaikinaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1 ruukku timjamia
Täyte:
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
300g pakastepinaattia
200g fetajuustoa
150 g saksanpähkinöitä
1 sitruuna
2 rkl hunajaa
2 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Ota filotaikinat sulamaan noin puolituntia ennen leipomista.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä pari minuuttia ja lisää pinaatti. Jatka kypsentämistä, kunnes pinaatti on sulanut ja neste on kiehunut pois. Jäähdytä.
Hienonna feta ja rouhi pähkinät. Raasta huolellisesti pestyn sitruunan kuori. Sekoita pinaattipaistos, feta, pähkinät, sitruunan kuori, hunaja ja mausteet.
Ota yksi filoarkki puhtaalle työtasolle ja voitele se oliiviöljyllä. Riivi päälle timjamin lehtiä. Nosta toinen arkki päälle, voitele ja ripottele timjamia. Tee vielä kaksi kerrosta samoin.
Lusikoi täyte levyn kapealle reunalle. Taita ulkoreunat sisään ja rullaa kääretortun tapaan. Nosta saumapuoli alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele pinta öljyllä.
paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes rulla on saanut väriä pintaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos kommenteista!