23.10.2016
Pohja:
6 munaa
4 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
3/4 tl suolaa
2 1/2 dl kermaa (käytin vispikermaa)
250 g voi/margariini (sulana)
7 rkl kaakaojauhe
(4 rkl tumma kaakao jos käyttää tätä)
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoitetut kuivat aineet.
Lisää kuivat aineet,voisula ja kerma vaahtoon.
paista 200` n.20 min keskitasolla,anna jäähtyä
Täyte: Karamellisoitua kondensoitua maitoa tai ihan perus tuubikinuskia
tee viiltoja tai koloja pohjaa johon valutat tai pursotat kinuskin
Kuorrute:
5 rkl vehnäjauho
2,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
225 g voita
2 1/4 dl sokeria (mieluiten erikoishienoa)
Sekoita kattilassa miedolla lämmöllä maito ja jauho kunnes seos sakenee ja anna jäähtyä
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri ihan vaaleksi vaahdoksi + laita vaniljasokeri joukkoon.
yhdistä vaahdot kunnolla maximilla vatkaten ainakin 3 min. niin että vaahto on vaaleaa,ilmavaa ja sokeri on kunnolla sulanut joukkoon.
kakun jäähdyttyä kinuskin voi myös levittää kakun päälle ilman tuota täyttely kikkailua.
Levitä kuorrutevaahto kakulle ja koristele erilaisilla suklailla ja kinuskilla
(tässä tapauksessa rouhittua fazerin sinistä,japp -patukkaa ja daimia)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tuo leivospala lautasella näyttää niin herkulliselta. Nam! Samoin kuulostaa ohje. Ja jos nimi yhtään pitää paikkaansa, niin tämä on must-juttu! 🙂