19.7.2015
Kääretorttu:
Pohja;
3 munaa
runsas 1dl sokeria
runsas 1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Tehdään perus kääretorttutaikina joka paistetaan 200 asteessa noin 7-8 min.
Kääretortun täyte;
Kinuskikissan kinuski-puolukkatäytteen, ilman puolukoita.
Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
2 ½ dl fariinisokeria
Kerma-tuorejuustovaahto:
2 ½ dl kevytvispiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
Levitetään täyte jäähtyneelle kääretorttu levylle ja rullataan. Kylmään tekeytymään.
Sisälle kaksi täytettä:
Kinuskikissan hopeatoffee täyte pienellä lisällä;
1 ps (169 g) Hopeatoffee-karkkeja
2 dl kuohukermaa
2 ½ dl kevytvispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
3 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita Hopeatoffeet ja kuohukerma kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään. Kastike ei vaahtoudu ennen kuin se on täysin kylmää.
Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Vaahdota myös Hopeatoffee-kastike. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. sulata liotetut liivakot kuumaan vesitilkkaan tai sulata mikrossa ilman vettä. Lisää liivate massaan.
Kinuskikissan Valkosuklaa-vanilijatäyte;
2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.
Kokoaminen:
Sopiva kulho vuorataan kelmulla. Kelmun päälle asetellaan kääretorttu paloja tiiviisti.
Palojen päälle kaadetaan ensin hopeatoffee täyte, joka annetaan jähmettyä kylmässä, ennen kuin sen päälle laitetaan valkosuklaa täyte. Näin päin siksi, koska toffeetäyte liivakosta huolimatta on pehmeämpää kuin valkosuklaa täyte. Kakun pohjalla on siis hyvä olla jämäkämpi massa.
Jos massa kulhossa ei yllä kääretorttupalojen tasolle leikkaa ylimääräiset kääretortut pois kulhon reunoilta. Taittele kakun päälle reunalla olevat kelmut ja lisää kelmua tarvittaessa, niin että koko kakku peittyy. Jähmetä kakkua jääkaapissa mieluiten yön yli tai kauemmin. Poista kelmu kakun päältä ja aseta kulhon päälle tarjoilu vati ja keikauta koko hoito ylösalaisin. Poista kelmu kakun ympäriltä. Koristele.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä