Kinuskileipomo salmiakkisuklaa

Kategoria: Joulu,  Kahvikakut,  Klassikot Nähty 60300 kertaa
 
03.01.2014
 
6 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklainen taatelikakku


4-vuotiaan poikani mielestä taatelikakku maistuu suklaalle, joten tällä kertaa päätin perinteiseen taatelikakkuumme laittaa myös suklaata.

250 g taateleita
2 dl kahvia
200 g voita
100 g tummaa suklaata rouhittuna
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
250 g vehnäjauhoja

Paloittele taatelit kattilaan. Lisää joukkoon kahvi ja keitä taateleita kahvissa kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon paloiteltu voi sekä rouhittu suklaa. Anna seoksen jäähtyä. Jos haluat, että kakkuun jää suklaasattumia, lisää rouhittu suklaa vasta kun seos on jäähtynyt.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon lopuksi taateliseos.

Voitele (ja korppujauhota) kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä sitä 175 asteisessa uunissa noin 50 – 60 minuuttia.