Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sallan leipomo

Valkosuklaa Vadelma Kakku Ja Sokerimassa

13.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22353_kakkuedit_600x600.jpg

Pohja:
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
reilu 2 dl vehnäjauhoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä erillisessä astiassa leivinjauhe ja vehnäjauhot. Kun vaahto on valmista, lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot rauhallisesti käännellen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat. (vuoan halkaisija 28 cm) Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Täytteet:
2,5dl omenamehua
yksi purkki flora vanilla vanilijavaahtoa
100 g valkosuklaata
1-2dl vadelmia
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
päälle:
sokerimassa ruusuja
vadelmia

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan. Laita yksi osa kakusta irtopohjavuokaan ja kostuta omenamehulla. Vaahdota vanilijavaahto. Jaa kahteen osaan. Sulata valkosuklaa ja lisää toiseen osaan vanilijavaahdosta. Laita suklaavaahto ensimmäisen pohjan päälle, joka on vuoassa. Laita irtopohjavuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi, koska vanilijavaahto on aika valuvaa, niin se jähmettyisi. Soseuta vadelmat ja lisää toiseen osaan vanilijavaahtoa. Kun ensimmäinen osa kakkua on ollut 15 minuuttia pakastimessa ota se pois ja laita sen pääälle toine levy kakkupohjaa. Kostuta omenamehulla ja laita vadelmavaahto sen päälle. Pakasta 15 minuuttia. Vaahdota  kerma ja lisää sinne sokeria. Kun kakku on ollut 15 minuuttia pakastimessa ota se pois sieltä ja laita viimeine kakkulevy sen päälle. Ota kakku pois irtopohjavuoasta ja laita se tarjoilulautaselle. Kostuta kakku omenamehulla. Levitä kerma kakun päälle ja koristele kakku sokerimassa ruusuilla ja vadelmilla.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käytin sokerimassaa leivonnassa. Sen käyttö onnistui varsin hyvin, vaikka teinkin sen aslusta asti itse.
Sokerimassan tekeminen itse on helppoa, ja sitä voi tehdä juuri sen verran kuin tarvitsee.
Tällä reseptillä valmistuu noin 300 g sokerimassaa
1 munanvalkuainen
1 rkl siirappia
3-5 dl tomusokeria
elintarvikeväriä

editcake pt.2

Sekoita munanvalkuainen, siirappi ja puolet tomusokerista sekaisin. Lisää elintarvikeväri. Lisää tomusokeria ja vaivaa kädellä seos samanlaiseksi kuin kaupan sokerimassat. Laita tuorekelmun väliin tiiviisti ja säilytä jääkaapissa.

Tässä linkki helppoihin sokerimassa ruusuihin http://www.kinuskikissa.fi/helpot-miniruusut/

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22353_kroisantti-pt2_400x400.jpgSallan leipomoCroissantit
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22353_kakkuedit_400x400.jpgSallan leipomoValkosuklaa Vadelma Kakku Ja Sokerimassa
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22353_suklaamuffinit-21.04_400x400.jpgSallan leipomoHelpot Suklaa Muffinssit
3

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa