13.5.2016
Helpot voicroissantit:
200g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja (voi korvata tavallisilla vehnäjauhoilla, mutta tykkään itse vähän tummemmasta säväyksestä)
1,5dl kylmää vettä
voiteluun:
1 kananmuna
Nypi kulhossa 100g voita ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin noin 5-10 minuutiksi. Kun taikina on jääkaapissa höylää juustohöylällä loppu voi ohuiksi levyksi. Ota taikina jääkaapista ja kauli se jauhoitetulla pöydällä levyksi. Laita voilevyt taikinalevyn toiselle puolelle. Käännä toinenpuoli taikinasta voilevyjen päälle. Kauli ja kääntele taikinaa muutaman kerran ja laita sitten jääkaappiin 15-10 minuutiksi. Kauli ja kääntele taikinaa muutaman kerran ja laita taas jääkaappiin 5-10 minuutiksi. Ota taikina jääkaapista ja tee siitä kaksi palloa. Kauli ne ympyröiksi ja ja leikkaa 8 osaan kolmioiksi. Rullaa kolmiot leveämmästä päästä ohueen päin. voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 15 minuuttia. Tästä reseptistä tulee 16 kpl.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos kommenteista mari-johanna ja Kinuskikissa! En ollut pyytänyt lupaa, koska julkaisin linkin, mutta video tuli tuohon suoraan näkyviin. Käsittääkseni linkin julkaiseminen on laillista, mutta poistin sen nyt siitä varmuuden vuoksi. Kiitos huomautuksest 🙂