Kinuskileipomo Sakiriu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 3590 kertaa
 
05.04.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIMangosuklaajuustokakku


Äiti oli menossa muutaman kaverin kanssa rillailemaan, miettivät mitä kukin toisi mukanaan. Äitini totesi että ”jos saaaaaaara vaikka vähän leipoisi meille.”
Kuudelta piti bileet alkaa, mutta tultiin sitten vasta viiden jälkeen kaupoilta, alle tunnissa hyydykekakkua? Challenge accepted! Ei ihan onnistunut, alle tunti siihen kuitenkin meni (kun kuitenkin on kaksi hyydytettävää osaa) ja jälkikin on sen näköistä!
Kakku on vuoassa ihan juuri siksi, koska sehän EI hyytynyt tuossa ajassa, mutta äiti pääsi matkaan kakun kera ^^

Pohja: 1 pkt jaffakeksejä (huono idea, ei enään ikinä!!)

(täyte oli mitoitettu 1,5 kakkuvuokaan (tein ystävälleni samanlaista, mutta pienempää)

Täyte:
8 liivatelehteä (itse käytän kauhetta = 4 tl)
6 dl kuohukermaa
200 g mangotuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
maun mukaan sokeria
200 g Fazer maitosuklaata (itse jätin pari palasta koristeluihin)
2 prk säilykemangoa

Pinnalle:
1 prk säilykemangoa
1 dl vettä
4 liivatetta (jauheena 2 tl)

Koristelussa maitosuklaata ja valkosuklaata.

Ohje:
Jaffakeksit pohjalle kokonaisina! koloihin murra lopuista jaffakekseistä paloja.
Liivatteet likoamaan / liivatejauhe nesteeseen (2 liivatelehteähän = 1 tl jauhetta ja 1 rkl kylmää vettä. odota että turpoaa)
Sulata suklaa
Soseuta mangoviipaleet
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, suklaasula, mango ja sokerit.
Itse sulatin liivatemöhnän mikrossa. Kun se on nestemäistä, kaada se täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.

Koska minulla oli kuin tuli takamuksen alla tahti niin heitin kakut hetkeksi pakkaseen ja siirryin ns. ”kiilteeseen” tai mitä lie tuo oranssi möhnä, sanotaan vaikka että seuraavaan kerrokseen.

Jälleen soseutin mangot blenderissä, heitin vähä vettä sekaan jotta ei olisi niin paksua ja riitti varmasti kahden kakun päälle.
Liivatteet joukkoon (turvotuksen & sulatuksen jälkeen)
Ja kakkujen päälle nätisti.