Kinuskileipomo Sakiriu

Kategoria: Pikkuleivät Nähty 10247 kertaa
 
03.04.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTILusikkaleipiä


Valion ohje.

Tämä ohje on Valiolta ja se on hyväksi todettu

200 g Valio voita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa

Väliin:
n. 1 dl Vadelmahilloa

Pinnalle: Hieno sokeria

Mittaa voi teräskattilaan. Anna voin sulaa ja kiehahtaa. Sekoita. Keitä voisulaa hyvin alhaisella lämmöllä 10 – 15 min. Sekoita välillä. Voisula ei saa palaa, tarkkaile sen väriä.
Kun voisula alkaa punertua / saada hiukan väriä, nosta kattila levyltä.

Mittaa sokerit voisulan päälle. Sekoita. Anna jäähtyä haaleaksi.
Yhdistä jauhot ja sooda. Lisää siivilän läpi voi-sokeriseokseen, sekoita.

Ota taikinaa teelusikkaan, painele se tasaiseksi, irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 cm:n välein kupera puoli ylöspäin. Paras lusikkamalli on pesältään syvä.

Paista uunin keski- / yläosassa 175 asteessa vaaleanruskeiksi, 10 – 12 min.
Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle pinnalle marmeladia.
Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa.