27.12.2013
Pohja:
75g (laktoositonta) voita
12 digestivekeksiä
(Tai 10 digestivekeksiä ja 3 hapankorppua)
Puolukkatäyte:
5 liivatelehteä
1prk (laktoositonta) maitorahkaa
2dl puolukoita
1 1/4dl sokeria
1 1/2rkl vettä
2dl (laktoositonta) vispikermaa
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
3dl (laktoositonta) vaniljajogurttia
2dl (laktoositonta) vispikermaa
1rkl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2tl sitruunamehua
Kiille:
4 liivatelehteä
2dl puolukoita
3/4dl sokeria
3dl vettä
Koristeeksi Polka-karkkirouhetta (tai esim. puolukoita)
1. Hienonna keksit (ja hapankorput) monitoimikoneen tai yleiskoneen leikkuuteriä käyttäen. Lisää sulatettu voi.
2. Laita pohjaa isompi pala leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm) ja kiinnitä reunaosa niin, että paperi jää pohjan ja reunan väliin.
3. Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
4. Laita puolukkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Soseuta maitorahka, puolukat ja sokeri sauvasekoittimella. Jos käytät pakastepuolukoita, sulata ne ensin.
6. Vaahdota vispikerma.
7. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Sekoita liivateseos puolukka-rahkaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
18. Kaada täyte vuoan pohjalle. (Tai aseta Ø 18 cm:n kakkurengas, keskelle keksipohjan päälle. Kaada sen sisälle puolukkatäyte.) Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.
19. Laita vaniljatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
20. Mausta jogurtti sokerilla ja vaniljasokerilla. Vaahdota vispikerma.
21. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos jogurttiin. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
22. (Poista vannevuoka hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä.) Kaada sen ympärille ja päälle vaniljatäytettä ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
23. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
24. Kiehauta vesi. Lisää puolukat ja sokeri. Keitä 2 min. Siivilöi puolukkamehu kulhoon, lusikalla siivilää painellen.
25. Kaada liemi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvan kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne mehuun.
26. Anna mehun jäähtyä haaleaksi, ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle. Kaada liemi kakun päälle esim. lusikanpesän kautta, niin se ei irrota hyydytetyn kakun pintaa.
27. Peitä kakkuvuoka tuorekelmulla. Anna kuorrutteen hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Koristele halutessasi polka-karkeilla, tai tomusokerilla hunnutetuilla puolukoilla ja puolukan varvuilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä