28.10.2013
Mausteiset kahden suklaan muffinit
(8-10 suurta muffinsia)
6dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
50g valkosuklaata
50g tummaasuklaata
2 1/2dl sokeria
1 1/2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia
ripaus neilikkaa ja mautepippuria
(tai piparkakkumaustetta)
2rkl kiehuvaa vettä
2rkl murukahvia
3dl kermaa
100g margariinia
2 munaa
1.Yhdistä jauhot, pilkotut suklaat, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet. Sekoita hyvin
2.Yhdistä kiehuva vesi ja murukahvi. Lisää sekaan kerma sekä sulatettu margariini. (jos tuntuu että kerma-kahvi seos on kovin kylmää verrattuna sulaan margariiniin, voi seosta lämmittää hiukan mikrossa. Näin margariini ei paakkuunnu kun sen lisää)
3.Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne maitokahvi-kerma-voi seokseen
4.Lisää neste-seos jauhoseokseen ja sekoita
5. Jaa taikina muffinssivuokiin ja laita ne muffinssipeltien koloihin. Paista uuni keskitasolla 180 asteessa 20-25min. Kypsyys kannattaa tarkistaa coktail-tikulla
Appelsiinin makuinen tuorejuustokuorrute
appelsiinin kuori
2dl vispikermaa
3/4 purkkia appelsiinituorejuustoa
sokeria
oranssia pastaväriä
1.Vispaa kerma ja värjää se. Jätä kerma melko löysäksi sillä tuorejuusto vahvistaa sen
2.Lisää appelsiininkuoriraaste ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi
3.tarkista maku ja lisää sokeria haluamasi määrä
4. pursota jäähtyneiden muffinssien päälle
-päälle voit tehdä sokerimassasta koristeet, mutta anna niiden kovettua muutama tunti ennen koristelua!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos kommenteista! En käyttänyt muotteja vaan leikkasin paperista lepakon, haamun ja kummituksen muotoiset palat ja sitten vaan leikkasin veitsellä sokerimassasta palat. Vähän aikaa vievää touhua mutta sen arvoista:) kannattaa kokoeilla!