7.4.2015
Taikinaan:
2 dl vettä +42 astetta
1 pussi kuivahiivaa
1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
1 dl Myllyn Paras Tattarihiutaleita
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 prk maustamatonta maitorahkaa
1 muna
noin 7 dl vehnäjauhoja
1/4 dl oliiviöljyä
(2 rkl hienonnettua basilikaa tai muita tuoreita yrttejä)
Täytettä oli tällä kertaa jäänyt liikaa kanaruuasta, määrät ovat arvioita, tällaista siinä oli:
raastettuja juustoja
-gouda
-parmesan
-mozzarella
auringon kuivattua tomaattia
korppujauhoja
hienonnetua valkosipulia
chilihiutaleita
kevätsipulia hienonnettuna
creme fraichea
suolaa ja pippuria
Voiteluun kananmunaa ja paprikajauhetta, päälle Myllyn Paras kauraleseitä
Sekoita kuumennettuun veteen kuivahiiva ja vähän jauhoja, sekoita. Lisää muut aineet ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa riittävän pitkään, koneella 15 minuuttia. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
Kauli taikina isoksi pyöryläksi ja laita täyte keskelle, taittele reunat päälle. Voit myös kääriä kääretortun tapaan. Anna taas kohota.
Voitele kohonnut leipä kananmunalla (värjäsin sitä paprikajauheella), ripottele kauraleseet pinnalle. Paista puolisen tuntia, kypsäksi.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hyvä ja kannatettava ajatus, ylijäänyt ruoka uusiokäyttöön. Ruokaa ei saa heittää roskiin, tekisi mieli määrätä. Siispä laitetaan ”jämät” leivän sisälle ja herkutellaan täytetyllä leivällä. 🙂