1.4.2015
Ainekset:
1 dl Myllyn Paras Kauraleseitä
1 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
2 dl tai ihan hippunen enemmän vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1 tl kuivahiivaa
1 tl kuivattua timjamia
2 dl +42-asteista vettä
2 rkl rapsiöljyä
Vehnäjauhoja taikinan taputukseen
1/2 rasia Creme fraichea, notkista
1/2 rasia herkkusieniä ohueksi viipaleiksi
1/2 sipuli ohueksi viipaleiksi
sormisuolaa ja juuri rouhettua mustapippuria
1/2 tl timjamia
Tee näin:
Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon vesi ja öljy. Vaivaa esim. puuhaarukalla vinhakkaasti kaikki sekaisin ja jatka vähän aikaa, että sitkoa muodostuu. Taikina on löysää ja tarttuvaa. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita uunipellin päälle leivinpaperi. Ripota taikinan päälle hieman vehnäjauhoja jotta saat sen kumottua pellille. Ripota lisää jauhoja ja taputtele taikina ohuemmaksi , noin 1-2 cm paksuksi. Lusikoi notkistettua creme fraichea taikinan päälle, levitä tasaisesti joka puolelle. Ripottele herkkusieniviipaleet ja ohuen ohuet sipulirenkaat creme fraichen päälle, mausta sormisuolalla, pippurilla ja timjamilla. Anna kohota niin kauan, kuin uuni kuumenee ja paista sitten noin 20 minuuttia.
Tarjottaessa lisää pinnalle persilja- tai ruohosipulisippua.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2557 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Näyttää kyllä niin hyvältä.Kiva ohje.