31.3.2015
Nämä ovat perheen luottopullat, useimmin toivotaan pullaa 🙂 Ohjeeseen en laita munaa, mielestäni se kuivattaa pullaa.
Ainekset:
5 dl maitoa (tai vastaava määrä maitojauheesta)
50 g hiivaa
1,5 – 2 dl sokeria (korvapuustitaikinaan vähemmän, koska sokeria tulee täytteeseen)
2 tl suolaa (lisää vasta loppuvaiheessa, tulee parempi sitko)
1,5 – 2 rkl kardemummaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 – 200 g voita tai margariinia
voiteluun kananmunaa
Tee näin:
Teen itse taikinan yleiskoneella.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma ja vehnäjauhoja, ei kaikkea kuitenkaan kerrallaan. Alusta hyvin. Sekoita joukkoon pehmeä voi tai margariini ja suola. Koita saada taikina hyvin pehmeäksi, eli loppuvaiheessa jauhoja vähän kerrallaan hyvin alustaen.
Kohota taikina hyvin peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (lattialämmitys on aika hyvä).
Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla hetki ja leivo sitten pulliksi, voisilmäpulliksi, korvapuusteiksi, pitkoksi, täytepulliksi….
Kohota leivotut pullat pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria koristeeksi.
Paista pikkupullat 225 asteessa uunin yläosassa 8-10 minuuttia. Pitko uunin keskellä 200 asteessa20-25 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo ja mari-johanna, tuskin mikään muu leivonta tuoksuu niin hyvältä kuin just korvapuustit. 🙂 Ja myös maistuu.