9.5.2015
1 dl Pikakaura + Kuitu-hiutaleita (Myllyn Paras)
1 ,5 dl vettä
1 dl maitoa
ripaus suolaa
1 kananmunanvalkuainen
1 rkl auringonkukansiemen
marjoja tai hedelmiä maun mukaan
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää suola sekä hiutaleet ja sekoita pari kertaa käännellen. Jätä kattila liedelle ja lisää maito, sekoita jälleen ja jätä hautumaan n 5-10 minuutiksi (riippuu kuinka kiire sinulla on, mutta arkena voi esimerkiksi pestä kasvot ja pukea sillä aikaa ;)). Sekoita sitten voimakkaasti vatkaten kananmunanvalkuainen, käännä hella pois päältä ja anna kypsyä pari minuuttia kannen alla (älä kuitenkaan liian pitkään, ettei lopputuloksena ole munakaspuuro.. Pari minuuttia riittää, jotta valkuainen hyytyy!)
Kaada komeus lautaselle ja lisää makusi mukaan esim. kirpeitä (Jonagold on ässä!) omppupaloja, juoksevaa hunajaa ja kanelia, päärynää, marjoja tai sitten perinteisesti voisilmä ja maitoa.
Valkuainen sekä siemenet lisäävät puuron proteiinimäärää, jonka takia se pitää nälkää tavis-puuroa pidempään 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Sinulla on maukkaita puuro-ohjeita terveellisine lisukkeineen. Ja mainiot valmistusohjeet myös kiireen varalta. Aamutoimet ja puuronkeitto ovat hyvin lomitettavissa toisiinsa! 🙂
Jos jollekin tuntuu sittenkin liian työläältä, niin sinun leipomostasihan löytyy myös ohje itsestään yön aikana valmistuvaan tuorepuuroon. Enää helpommaksi ei voi tulla.
PS.
Jos sinulla olisi mahdollisuus ottaa valokuva puuroistasi reseptin yhteyteen, niin resepti tulisi varmemmin huomatuksi ja puuron ystäväpiiri saattaisi hyvinkin kasvaa.