1.6.2015
Raparperinektari:
6 isoa vartta raparperia
2 l vettä
n. 2dl sokeria
1/2 vaniljatanko
1. Huuhtele raparperin varret huolellisesti ja pilko kattilaan. Lisää vesi ja vaniljatanko. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Älä sekoita voimakkaasti keittäessä, jotta nektari pysyy kirkkaana.
2. Siivilöi palat nektarista huolellisesti. Kaada siivilöity liemi takaisin puhdistettuun kattilaan. Sekoita joukkoon makusi mukaisesti sokeria. Nektari saa olla melko imelää.
3. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin.
Raikas raparperibooli:
Raparperinektari
1,5 l sitruunalimonadia
1,5 l kivennäisvettä
400g pakastemansikoita
jääpaloja, mintunlehtiä, orvokinkukkia, kehäkukkia tai muita koristeita
1. Kaada isoon boolimaljaan raparperinektari.
2. Kaada varoen joukkoon limsa ja kivennäisvesi. Halutessasi kuori päältä muodostunut vaahto.
3. Kaada joukkoon jäiset mansikat ja muut valitsemasi koristeet.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä