3.4.2015
Ainekset:
Pohja:
250g kaurakeksejä
100g sulatettua voita
Kookoskiisseli:
2 isoa tölkkiä kookosmaitoa
3/4 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
Täyte:
5 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
kookoskiisseli
1/2 dl limemehua
Kiille:
3 liivatelehteä
1/2 dl limemehua
1 1/2 dl vettä
tomusokeria maun mukaan
Koristeiksi esim paahdettua kookosta, valkosuklaata, limesiivuja tms.
1. Keitä kookoskiisseli. Sekoita kattilassa kylmään kookosmaitoon perunajauhot ja sokeri. Heitä mukaan halkaistu vaniljatanko. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes seos paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä. Poista vaniljatanko.
2. Murskaa kaurakeksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita jääkaappiin kovettumaan.
3. Liota liivatteita n. 10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen kookoskiisseli. Tarkista makeus.
Kuumenna limemehu mikroaaltouunissa. Sekoita mehuun liotetut liivatteet. Sekoita täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Kiepauta irtopohjavuoan reunat öljytyllä kädellä kakun irtoamisen varmistamiseksi. Kaada täyte tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
5. Kun täyte on hyytynyt valmista kiille (viimeistään pari tuntia ennen tarjoilua). Laita liivatteet likoamaan. Sekoita kattilassa mehu ja vesi ja mausta tomusokerilla mieluiseksesi. Halutesasi voit lisätä vihdeyttä elintarvikeväreillä. Lisää kuumaan mehuun liivatteet. Jäähdytä hetki. Kaada jäähtynyt kiille kakun päälle lusikan pesän kautta hitaasti, jottei se sekoitu täytteeseen. Hyydytä jälleen jääkaapissa.
6. Koristele kakku mielesi mukaan esim sulatetulla valkosuklaalla, kookoksella eri muodoissaan ja limellä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaunis taiteellinen koristelu peilikirkkaan kiilteen päällä. 🙂