3.4.2015
Ainekset:
Pohja:
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl kuohukermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
sokeria
vaniljaista vadelmahilloa tai vaniljalla tuunatua kaupan hilloa
Kostutukseen maitoa
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää siivilöiden vaahtoon. Sekoita hyvin.
3. Voitele irtopohjavuoka ja jauhota tummilla mannasuurimoilla, korppujauholla tai kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakun keskeltä tikulla. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
4. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Makeuta sokerilla mieleiseksesi.
5. Kostuta ensimmäinen pohja maidolla ja lusikoi päälle vadelmahillo. Levitä tasaiseksi veitsellä. Lisää päälle vaahtoa ja levitä tasaiseksi. Aseta päälle keskimmäinen pohja ja toista.
6. Aseta kansipala päälle ja kostuta. Sivele kevyesti vagelmahillolla ja vaahdolla. Kauli päälle sokerimassasta hieman kakkua isompi levy ja aseta päälle. Pursota loppu vaahto reunoille. Koristele mieleiseksesi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä