23.4.2015
6 pientä kakkusta
Pohja:
100g voita
50g korppujauhoja
1,5dl Vekkuli Pikakaurahiutaleita
Täyte:
2dl kuohukermaa
200g mustapippurituorejuustoa
150g kinkkusuikaleita
50g juustoraastetta
1 pieni punasipuli
1/2 maustekurkku
2rkl bbq-kastiketta
2 liivatelehteä
4rkl vettä
Koristeeksi:
juustoraastetta, kirsikkatomaatteja, lehtipersiljaa
1. Murskaa kevyesti hapankorput. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon hiutaleet ja hapankorput. Paahda välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna sipuli ja maustekurkku mahdollisimman pieneksi. Sekoita hienonnetut vihannekset ja bbq-kastike kerma-tuorejuustoseokseen. Kuumenna vesi höyryäväksi ja liuota siihen liivatteet. Lisää hyvin sekoittaen täytteeseen.
3. Vuoraa 6 pientä kahvikuppia tai juomalasia tuorekelmulla niin, että tuorekelmu tulee reilusti reunojen yli. Lusikoi täytemassaa kuppeihin ja jätä pohjalle tilaa n. 0,5cm.
4. Lusikoi täytteen päälle pohjaseosta ja paina se kevyesti kiinni täytteeseen. Käännä tuorekelmu pohjan päälle mahdollisimman tiiviisti. Siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
5. Avaa kelmu ja vedä sen avulla kakkuset muoteistaan. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämähän on vekkuli idea silloin,kun juhlaväkeä ei ole ihan kymmeniä! Kuinka sööttiä olisi saada ihan ikioma voileipäkakku eteensä juhlapöydässä! Ja jokaisella vielä omanlaisensa koristelu! 🙂 Hyvä kinuskileipomo riivinrauta!