21.4.2015
5dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl hunajaa
200g vihannessosetta (tässä tapauksessa bataatti-parsakaali)
2tl suolaa
1dl kauraleseitä
1dl vehnäleseitä
n. 8dl vehnäjauhoja
1. Sekoita kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää joukkoon hunaja ja anna seoksen levätä hetki.
2. Kun hiiva-vesiseos vaahtoaa kevyesti lisää joukkoon kasvissose, suola ja leseet. Lisää jauhoja osissa, kunnes taikina on vielä hieman löysää. Kohota 30min vedottomassa lämpimässä paikassa.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä lähes pellin kokoiseksi. Paina veitsellä tai taikinapyörällä levyyn ruutukuviointi melkein pohjaan saakka. Anna kohota vielä n. 20 minuuttia.
4. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea, ja keskeltä kypsä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä